Paste in sos calabres (sapori d’italia / Maccheroni al ferretto con sugo alla calabrese)

Ingrediente pt 10 persoane:

Paste(maccheroni al ferretto) 800gr-1kg

Ingrediente sos:
1 litru sos de rosii
750g conserva de rosii intregi
1 ceapa
5 frunze de dafin
1 ardei iute mic
5 frunze busuoic
oregano
ulei
sare, piper

Ingrediente chiftelute:
500gr carne macinata(250gr porc+250gr vita)
2 oua
miez de paine inmuiat in apa rece
5 linguri parmezan
1/2 catel de usturoi
patrunjel proaspat taiat marunt
sare, pper

Preparare:
Punem ceapa la prajit in ulei, adaugam  ardeiul iute …adaugam sucul de rosii si conserva de rosii intregi, apoi restul de ingrediente.
Adaugam 200 ml apa si lasam la foc mediu 10 minute.
In timp ce sosul de rosii este pe foc pregatim chiftelutele amestecand ingrediente de mai sus.
Adaugam chiftelutele in sosul de rosii si le lasam la fiert la foc mic inca 20 minute.
Amestecam cu grija.

Punem pasta la fiert in apa cu sare.
in jur de 800gr- 1kg  (calculam  80-100gr /persoana)

Servim pasta cu sosul de rosii calabres🙂 si cu parmezan

Dragi mei de bun ce a fost doar la sfarsit mi-am adus aminte de poze🙂

Pofta buna!maccheroni 20140612_134658 20140612_134629

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...