Budinca de orez cu mere la cuptor

Ingrediente:

1l lapte
300gr orez
4-5 mere
150-200gr zahar
100gr unt
1 lingurita scortisoare
pesmet

Preparare:
Punem la fiert orezul in lapte, plus jumate din cantitatea de zahar.
Intr-o tigaie punem untul la topit, cand acesta sa topit adaugam merele curatate si feliate in prealabil.
Prajim merele pana ce acestea capata o culoare aurie si sunt moi.
Adaugam restul de zahar si scortisoara.
Le tinem la foc mic inca 3-4 minute (pana ce zaharul sa topit).
Amestecam orezul cu merele topite si caramelizate.
Pregatim o tava, o ungem cu putin unt si o tapetam cu pesmet
Compozitia obtinuta mai sus o golim in tava.
Acoperim cu un strat de pesmet si punem tava in cuptor la 220°C 15 minute.

Pofta bun!

PS. Daca orezul in timpul fierberii nu absoarbe tot laptele nu va ingrijorati…laptele va fi absorbit cat timp tava sta in cuptor.

pudinca de orez cu mere 20140505_170401 20140505_171104  20140505_173522 20140505_173738 20140505_17385220140505_171838

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...