Menestron Criollo – Gastronomia Peruana

Menestron Criollo, este o ciorbita care face parte din gastronomia peruana dar care are origini italiane (minestrone).

Ingrediente:
1 kg de carne de vită
pesto peruvian: 3 linguri ulei,1 ceapa medie,7 frunze busuioc și 20 frunze spanac
3 morcovi
200 g de fasole verde
200 g de fasole uscata (fiarta in prealabil)
250 g porumb dulce
100 g de paste (macaroane)
3 cartofi
1/2 yucca (numita si manioca)… interiorul ei trebuie sa fie alb…daca este galben nu este indicat sa o consumati)
1/4 varza
3-4 tulpini de telina verde
1 praz
2 bucati de usturoi
3-4 cubulete de dovleac sau (1 zucchina)
sare, piper, boia dulce
parmezan ras (sau telemea maturata)

Preparare:
Carnea, morcovii, porumbul dulce, cartofii, yucca, telina, vin spalate si taiate in cuburi maricele se pun la fiert in apa cu sare.
Cand sunt aproape fierte adaugam varza, prazul, dovleacul,usturoiul, fasolea verde si cea uscata fiarta in prealabil si pasta.
Adaugam piper si boia dulce.

Preparam pesto: intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, adaugam ceapa taiata marunt. Cand aceasta a primit o culoara aurie adaugam frunzele de busuioc si de spanac.
Lasam totul la foc mic pt cateva minute.
Adaugam 200 ml apa fierbinte si cu ajutorul unui blender omogenizam totul.

Crema obtinuta o adaugam peste restul de ingrediente si le mai lasam sa fiarba pentru 5 minute.
Ciorba se serveste calda cu o lingura de parmezan sau telemea maturata trecuta prin razatoare.

Pofta buna!ciorba peruanaciorba peruana 1

 

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...