Ce spune eticheta de pe spatele produselor de corp?

Ti-ai spala dinti cu lichid pentru frane? sau ai folosi  degresant de motor sau antigel pentru radiator?
Ingrediente potential nocive se gasesc in produsele noastre pentru ingrijirea personala.
Tu si familia ta sunteti expusi la agenti potential cancerigeni de fiecare data cand folositi o crema de corp, pasta de dinti, samponul, uleiuri, deodorante, crema de barberit, apa de gura..etc

Ceea ce urmează este o listă de ingrediente care au fost enumerate ca fiind dăunătoare pentru sănătate, sunt cuprinse în multe produse de îngrijire personală. Chiar și în produse de branduri foarte scumpe.
Numele lor il scriu cu traducere si in romana.

Alcohol (Isopropyl) – Alcool (izopropilic)
Un solvent și denaturant (o substanță toxică care modifică calitățile naturale dintr-o altă substanță), alcoolul se gaseste in vopsele de par, creme de maini, aftershave-uri, parfumuri si multe alte produse cosmetice. Este o substanță derivată din petrol și este, de asemenea, utilizat ca antigel și ca solvent. Conform dictionarului de ingrediente cosmetice, acesta poate provoca dureri de cap, amețeli, depressie, greață, vărsături, narcoză și comă.

DEA (diethanolamine), MEA (monoethanolamine) e TEA (triethanolamine)- DEA (dietanolamină), MEA (monoetanolamină) și TEA (trietanolamina).
Sunt compuși chimici cunoscuti pentru a forma nitrati si nitrozamine (agenți care cauzeaza cancer).
Acestia sunt folositi în produse care fac spumă :băi cu bule, șampoane, săpunuri, geluri de dus, lotiuni, creme etc.
Aplicari repetate de produse pe bază de aceste ingrediente au dus la o incidență crescută a tumorilor de ficat și rinichi.

Coloranți
Conform dicționarului de ingrediente cosmetice, …. multi coloranti provoaca sensibilitate și iritații la nivelul pielii ….. absorbția de anumite culori poate duce la epuizarea oxigenului în organism și moartea de celule.
Există multe controverse cu privire la utilizarea lor, cu toate acestea, studiile pe animale au aratat ca aproape toti sunt cancerigeni.

Parfum
Multe deodorante, sampoane, produsele de protectie solara, creme de corp, produse pentru copii contin parfum.
Multe dintre componentele de parfum sunt cancerigene sau altfel toxice.
Cuvantul “parfum” intr-o etichetă poate indica prezența de până la 4000 de substanțe diferite. Aproape toate dintre ele sunt sintetice.
Simptomele sunt: dureri de cap, amețeli, erupții cutanate, modificări de culoare a pielii, tuse violentă, vărsături  și reacții alergice cutanate.
Observațiile clinice au arătat că expunerea la anumite arome pot afecta sistemul nervos central, cauzând depresie, hiperactivitate, iritabilitate, și alte modificări comportamentale.

Mineral oil- Ulei mineral
Folosit in multe produse de îngrijire personală, uleiul pentru copii este un ulei mineral 100%.
Acest ingredient imbraca pielea ca intr-o folie de plastic, perturba bariera naturală a pielii și inhiba capacitatea sa de a respira și de a absorbi umiditate și substanțe nutritive.
Ca cel mai mare organ pentru expulzare, este vital ca pielea sa fie libera pentru a elibera toxine.
Uleiul mineral previne acest proces, care permite sa se acumuleze toxine, astfel încât să determine acnee și alte boli.
Prin încetinirea funcțiilor pielii și dezvoltarea normala a celulelor, veți obține îmbătrânirea prematură.

Polyethylene Glycol (PEG)- Polietilen glicol (PEG)
Este utilizat în substante pentru îndepărtarea petelor,a dizolva ulei și grăsimi.
Un număr dupa PEG indică greutatea sa moleculară, care influențează in caracteristicile sale.
Datorită eficienței sale, este utilizat în curatatorii caustice (pentru curatarea cuptorului) dar il găsim prezent si în multe produse de îngrijire personală.
Acesta nu este doar potențial cancerigen, dar si impiedica functia pielii de a absorbi umezeala si substantele nutritive, lasand sistemul imunitar vulnerabil.

Propylene Glycol (PG)- Propilen glicol (PG)
Este un agent tensioactiv sau de umectare și solvent, este, de fapt, ingredientul activ din antigel.
Nu există nici o diferență între cel folosit în industrie și cel din produsele pentru îngrijirea personala.
Industria il foloseste pentru a descompune proteinele ​​și structura celulara.
Se găseste în multe produse de make-up, de păr, loțiuni, loțiuni după bărbierit, deodorante, apă de gură, paste de dinți, și este chiar folosit în industria alimentară.
În acest ultim caz, in industria alimentara, instrucțiunile de utilizare a produsului sunt cele de a evita contactul cu pielea, deoarece PG are consecințe de anomalii ale creierului, ficatului și rinichilor.
Nu vom găsi astfel de avertismente pe produsele, cum ar fi deodorante, în care concentrația este mai mare decât în multe aplicații industriale.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) & Sodium Laureth Sulfate (SLES)-Lauril sulfat de sodiu ( SLS ) si lauret sulfat de sodiu ( SLES )
Folosit ca detergent și agenți tensioactivi , acești compuși înrudiți sunt găsiti în șamponul auto, produse pentru curățarea de garaje și de degresarea motoarelor.
Este utilizat pe scară largă ca ingredient principal în produsele cosmetice: pasta de dinti, balsam de par, iar în aproximativ 90 % in șampoane și spumă. Ziarul Oficial al Colegiului American de Toxicologie spune că SLS dauneaza la formarea ochiului in randul tinerilor, provocand daune permanenente precum cataracta.
Alți cercetători au subliniat pericolul, că ar putea dăuna la sistemul imunitar și în combinație cu alte substanțe chimice poate fi transformat in nitrozamine care este o clasa de agenti cancerigeni.
Este si a fost declarat unul dintre cele mai periculoase dintre toate ingredientele din produsele de îngrijire personală .
Penetrarea prin piele va menține nivelurile reziduale in inima, ficat, plămâni și creier.

Urea (Imidazolidinyl) e DMDM Hydantoin- Uree (Imidazolidinyl) și DMDM Hidantoină
Acestea sunt două din multi conservanți care eliberează formaldehidă.
Potrivit Clinica Mayo, formaldehida poate irita sistemul respirator, provoca reacții cutanate și declanșeaza palpitatii.
Acesta poate provoca, de asemenea, dureri articulare, alergii, depresie, dureri de cap, dureri în piept, infectii ale urechii, oboseala cronica, amețeli, pierderea de somn, astm, poate agrava tusea si raceala.
Un alt efect posibil de formaldehidă este slăbirea sistemului imunitar și cancer. Ingrediente care eliberează formaldehida sunt foarte frecvente în aproape toate brandurile de produse de îngrijire a pielii, a corpului și de îngrijire a părului, antiperspirante și lac de unghii.

Triclosan
Ultima nebunie în arsenalul de produse chimice antibacteriene, pe care il găsim în detergenți de spălat vase, detergenți lichizi, săpunuri, deodorante, cosmetice, loțiuni, creme, și chiar pasta de dinti .
A fost înregistrat ca un pesticid, dându-i un grad ridicat de risc pentru sănătatea umană și pentru mediu.
Structura sa moleculară și formula chimică sunt similare cu cele ale uneia dintre substanțele cele mai toxice existente: dioxina.
Procesul de fabricație de triclosan poate produce dioxina, care are un grad mare de toxicitate.
Se diluează o picătură în 300 de piscine olimpice!
Triclosanul aparține unei clase de substanțe chimice suspectate de a provoca cancer.
Extern, poate provoca iritarea pielii.
Pe plan intern, aceasta poate duce la transpiratii reci, colaps circulator, convulsii, coma si deces.
Dacă se acumulează în grasimea corporala la niveluri toxice dauneaza ficatul și plămânii, poate provoca paralizie, sterilitate, suprimarea funcției imunitare , hemoragii cerebrale, scăderea fertilității și a funcției sexuale, probleme cu inima, și chiar comă.
Utilizand triclosan zilnic din produse de uz casnic (sapunuri, pasta de dinti)este imprudent.

Aluminium- Aluminiu
Sa demonstrat o legatura semnificativă intre incidența bolii Alzheimer în rândul utilizatorilor (pe termen lung) a antiperspirantele pe bază de aluminiu.
Cu toate acestea, chiar mai multe mărci de produse continuă să folosească aluminiu ca ingredient principal.

Clorpirifos
Este folosit în mod normal ca un dezinfectant în parcurile și grădinile din orașe Aceasta este Clorpirifos, un pesticid periculos care provoaca hiperexcitabilitate a sistemului nervos, în special la copii.

Din această informație, nu este de mirare că cancerul si alte boli grave, sunt în creștere. Toate aceste substanțe chimice nocive, care sunt în produsele de zi cu zi, împreună cu poluarea “aer și apă, au creat un mediu care este mai favorabil.

Verificați ingredientele tuturor produselor cu caracter personal … și, dacă esti interesat de sanatatea ta gaseste o alternativa sigură de a scăpa de produsele toxice.

E greu sa ti minte toate aceste denumiri dar scrie-le pe o hartie si atunci cand cumperi produse pentru corp scoate-o afara di geanta si compara produsele pentru care prezinti un interes.
NU ITI FIE RUSINE SA AI GRIJA DE SANATATEA TA.

Annunci

One thought on “Ce spune eticheta de pe spatele produselor de corp?

  1. Pingback: Cum alegem produsele de corp? | inbucatariecudiana

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...