Turta dulce

Ingrediente sirop:
450 g zahar
400 ml apa
150 g zahar se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul si apoi se adauga restul de zahar (300g).se fierbe pana se dizolva tot zaharul si se lasa la racit

separat se framanta:
1100g faina
200g untura/unt
se adauga apoi:
4 galbenusuri,
siropul racit
1 plic bicarbonat de amoniu
3 pliculete de scortisoara si alte mirodenii: anason, nucsoara, coja de portocala, cuisoare, cardamon…
se framanta un aluat potrivit de moale din care se i-a cate putin si se fac bilute mai mici decat o nuca.
se aseaza bilutele in tava pe foaie de copt, lasand putina distanta intre ele.
se coc aproximativ 20 minute/180°C

pentru glazura :
4 albusuri
200g zahar
albusuri se bat spuma pe baia de aburi cu 200g zahar se da turta dulce coapta prin aceata glazura: se toarna glazura intr-un lighean mai mare si se pune toata turta dulce peste , se amesteca usor cu o lingura de lemn sau cu mana.
Se aseaza una langa alta si se lasa la uscat pana a doua zi . Vor iesi aproximativ 120 de bucati
Se pot pastra mult timp.

Vreau sa impart cu voi aceasta reteta gasita pe internet – merita sa o incercati si voi.

Pofta buna!

diana

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...