Scorzette al limone “Paisanella” con gamberetti / Paste cu lamaie si sos de creveti

Ingrediente pentru 2 persoane:
160gr Paste cu gust de lamaie (se pot folosi si pastele normale..la acestea in apa in care vor fierbe se va pune sucul de la o lamaie)
300gr creveti
50 gr unt
ulei de masline
100 ml de vin alb
patrunjel proaspat
un catel de usturoi
un ardei iute uscat (boia iute)
1 lamaie

Preparare:
Punem pastele la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie incingem uleiu de masline adaugam usturoiul (si ardeiul iute) apoi crevetii (daca creveti sunt congelati va trebui sa evaporam apa care se va forma in tigaie inainte sa punem restul de ingreidiente).
Adaugam vinul si lasam sa se evapore tot alcolul, apoi adaugam sucul de la o jumate de lamaie si scoarta razalita de la o lamaie intreaga.
Adaugam untul taiat in cubulete mici si 1/2 din patrunjelul proaspat taiat marunt.
Cand pastele sau fiert le adaugam peste sos si le lasam la foc mare pt 30 de secunde ( daca este necesar adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele.
Decoram cu restul de patrunjel.

Pofta buna!DSCF4116

DSCF4112

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...