Șase alimente care te ajută să înveți mai bine

Rasfoind prin paginile internetului am gasit acest articol si am dorit sa il impart cu d-voastra 🙂

Specialiştii de la Online Education Database (o platformă dedicată studenţilor) atrag atenţia asupra a şase alimente ideale pentru creier, pe care le recomandă tuturor celor ce doresc să înveţe sau doar să gândească mai bine.

1. Pe primul loc în topul clasamentului lor se află varza creaţă. Se potrivește cu expresia creier creț, nu? Ei bine, studiile efectuate de specialiştii de la Harvard Medical School arată că varza creață este bogată în beta caroten, vitamina C și vitamina K, ce încetinesc procesul de îmbătrânire și menţin creierul mai tânăr cu 1-2 ani. De asemenea, ea este bogată în sulforafan, o substanţă cu proprietăţi anti-cancerigene şi anti-diabet.

2. Sfecla roşie. Leguma conţine o cantitate semnificativă de vitamina B, ce ajută creierul să proceseze informaţiile. De asemenea, sfecla roşie este bogată în calciu, ce protejează dinţii şi oasele

3. Afinele. Un studiu efectuat pe persoanele în vârstă a arătat că afinele amână efectele negative ale îmbătrânirii asupra memoriei. În plus, acestea sunt bogate în antocianine – substanţe care inhibă apariţia cancerului, iar cercetările arată că fructele minune elimină simptomele depresiei şi scad glicemia!

4. Merele. Specialiștii de la University of Massachusetts au arătat că merele îmbunătăţesc percepţia senzorială şi atenţia. De asemenea, se pare că persoanele care consumă regulat mere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de Alzheimer.

5. Ardeii Cayenne. Conţinutul de capsaicină (o substanţă ce stimulează creierul să producă endorfine) ajută la gestionarea stresului din timpul examenelor şi a altor perioade dificile – ceea ce ajută la concentrare.

6. Anşoa. Acest tip de peşte este bogat în omega-3, acizi graşi care protejează creierul de îmbătrânire şi de pierderea memoriei.

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...