Crema pasticcera al limone – Crema de oua cu lamaie

Ingrediente:
400ml lapte
200gr zahar
100ml suc de la lamaie
4 galbenusuri
40gr de faina
scoarta razalita de la o lamaie

Preparare crema:
Intr-o oala punem laptele la fiert impreuna cu sucul de lamaie. Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc.
Intre timp punem galbenusurile intr-un vas impreuna cu zaharul si le lucram cu mixerul pana devin spumoase apoi adaugam faina trecuta prin sita . si amestecam totul foarte bine .
Adaugam laptele putin cate putin pana totul devine o crema .
Punem crema in aceasi oala in care a fiert laptele si o punem la foc mic , avand grija sa amestecam in continuu.
(Crema o putem fierbe si pe aburi )
Cand crema a devenit mai groasa o luam de pe foc si o lasam la racit .

Merita incercata o  sa va placa foarte mult .

Crema poate fi folosita la umplut torturi, prajituri, tarte, cupcakes, crema la pahar..etc

torta-alla-crema-di-limone-con-meringheAm cules cateva fotografii pentru voi pentru a vedea in cate moduri poate fi folosita.

crema-al-limonecrema-limonecrostata-con-crema-al-limonefoto1normal_limone12~0

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...