Crema pasticcera al cioccolato bianco – Crema de oua cu ciocolata alba – italiana

Ingrediente:

4 galbenusuri
40 gr faina
100gr zahar
400ml lapte
1/2 lingurita de vanilie
100gr-250gr ciocolata alba rupta in bucati

Preparare:

Intr-o oala punem laptele la fiert impreuna cu vanilia . Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc.
Intre timp punem galbenusurile intr-un vas impreuna cu zaharul si le lucram cu mixerul pana devin spumoase apoi adaugam faina trecuta prin sita . si amestecam totul foarte bine .
Adaugam laptele putin cate putin pana totul devine o crema .
Punem crema in aceasi oala in care a fiert laptele si o punem la foc mic , avand grija sa amestecam in continuu.
(Crema o putem fierbe si pe aburi )
Cand crema a devenit mai groasa o luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete, ciocolata se va topi in 5 minute maxim. Apoi crema o lasam la racit .

Aceasta crema sa foloseste la umplut torturi, prajituri, tarte de fructe , crema la pahar… etc

Va sugerez un tort/prajitura odata la doua saptamani sau chiar odata pe luna.
Dupa cum stiti consumul excesiv de zahar nu este sanatos!

Spor la o viata sanatoasa !!!!

Ca si de obicei va las cateva idei pentru a folosi aceasta crema delicioasa!
1891016369

fragole-al-mascarpone410986065

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...