Orez cu creveti – Reteta italiana

Ingrediente pt 4 pers:

280g orez
300g creveti proaspeti curatati sau congelati
o ceapa medie
ulei de masline
150 ml vin alb
1 lingura de vegeta /supa de legume
sucul de la o lamaie
coaja razalita de la o lamaie
2 lingurite de unt
patrunjel proaspat
sare
piper

Preparare:
Intr-o oala punem apa si o 1/2 lingurita de sare , cand apa clocoteste punem in ea creveti si ii tinem 2-3 minute. (daca creveti sunt cumparati congelati, ii scongelam mai intai).

Intr-o tigaie incapatoare punem ceapa la prajit in uleiul de masline, apoi adaugam orezul spalat, lasati orezul la prajit un min apoi adaugati vinul, sucul de la lamaie si coaja razalita.
Adaugam supa de legume sau vegeta + apa calda.
Lasam totul la fiert. Cand orezul este aproape fiert adaugam creveti.
Condimentam cu piper si sare daca mai este nevoie si adaugam cele doua lingurite de unt si patrunjel proaspat.

Va doresc pofta buna !!!!
DSCF3756

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...