Cantucci – Reteta italiana de cozonac cu migdale

Ingrediente:

400 g de faina
1 plic de vanilie
1/2 plic  praf de copt
250 g zahar
3 oua
scoarta razalita de la o portocala mare
150 g de migdale ( 75 g sfarmate si 75 g  intregi )
sare
o lingura de miere de albine

un ou – pt decorare

Preparare:
Intr-un vas punem ouale si zaharul cu ajutorul unui mixer le facem sa devina o crema spumoasa si densa.
Intr-un alt vas punem faina,  praful de copt , plicul de vanilie, coaja de la portocala , sarea si mierea de albine amestecam cu o lingura apoi o adaugam peste crema de oua amestecand totul foarte bine cand nu mai reusim sa amestecam cu lingura ne folosim mainile pt a obtine aluatul.
Adaugam migadalele sfarmate si cele intregi si continuam sa amestecam. Impartim aluatul in 3 parti si formam 3 cozonaci  pe care ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie .

Ne folosim de o pensula pt ai unge cu ou  si le dam la cuptor 20min/190°C
Cand sau rumenit  ii scoatem si asa calzi ii  taiem felii .

Pt cine ii doreste mai crocanti : asezam feliile din nou in tava si le mai lasam la cuptor inca 10 min la 180° C.

Pofta buna !!!

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...