Tort cu morcovi

Ingrediente:

300 g morcovi razaliti
300 g de faina
1 plic praf de copt
50 gr de faina de migdale
90 g de ulei de floarea soarelui
3 oua
1 plic de vanilie
180 g de zahar
zahar praf pt decorat

Preparare:

Intr-un vas incapator punem faina, praful de copt, faina de migdale si zaharul vanilat amestecam toate ingredientele  apoi adaugam  morcovii razaliti si amestecam totul impreuna.

Intr-un vas punem albusurile si galbenusurile impreuna si le facem cu mixerul adaugand putin cate putin zaharul, rezultatul trebuie sa fie o crema densa si spumoasa , care va fi  adaugata  peste ingredientele de mai sus amestecand totul foarte bine , Si la final adaugam cele 90 de g de ulei amestecand pana ce uleiul este  absorbit tot.

Se toarna totul intr-o tava de  diametru de 25 cm (unsa cu putin ulei si pudrata cu putina faina)

Se lasa la cuptor 45 de min la o temperatura de 180 °C

Dupa ce o scoatem din cuptor o pudram cu zahrul praf .

Se serveste simpla sau insotita de inghetata, caramel, fructe, ciocolata topita etc.

Pofta buna !!!

One thought on “Tort cu morcovi

  1. Pingback: Tort de morcovi cu crema de ciocolata alba | inbucatariecudiana

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...