Mangu de platano – reteta dominicana( caraibi )

Ingrediente pentru 4 pers:

Pentru mangu:
4 platano
4 lingurite de unt/ 4 lingurite de ulei de masline
100 ml de apa rece
sare

Pentru sosul de ceapa:
o ceapa medie taiata rondele
ulei de masline
o lingura de otet de fructe (otet de mere)
sare

Preparare:
Platanul se curata de coaja si se taie in jumate ..cele doua jumatati se injumatatesc pe lung si se scot semintele cu ajutorul unui cutit.
Se pun la fiert in apa cu sare . Cand sau inmuiat se scot din apa si se piseaza rezultand un pireu ca cel de cartofi se adauga uleiu sau untul si 100 ml de apa rece.
Rezultatul e un pireu cremos.

Preparare sosul de ceapa:
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se prajeste ceapa taiata rondele, cand aceasta devine sticloasa la culoare se pune lingura de otet se amesteca totul timp de un minut.se potriveste de sare, apoi se ia de pe foc.
Se ia un platou se aseaza pireul de platano, adaugam sosul de ceapa.
Se serveste impreuna cu oua prajite si carnaciori proaspeti sau Wurstel.

Pofta buna !!!!!

Mangu de platano este micul dejun al Dominicanilor, fiind o reteta destul de calorica va sfatuiesc sa faceti multa miscare dupa ce ati consumato🙂.

Dominicani dupa aceast mic dejun merg la taiat de trestie de zahar🙂

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...