Chili con carne y arroz – chili cu carne si orez( reteta mexicana)

Ingrediente pentru 4 pers:

500 g de carne de vită tocată
500 g de fasole rosie fiarta
1 ceapa, tăiată cubulete
2 catei de usturoi tocat
3  rosii taiate cubulete
un ardeu rosu mare
2 ardei iuti curatati si spalati ( chili)
2 linguri de boia
2 frunze de dafin
sare, piper, oregano, chimen dupa gust
o cana de apa
ulei

boabe fierte de porumb (optional)

Preparare:

Intr-o tigaie mare punem la prajit in ulei ceapa si usturoiul , dupa 2 minute adaugam ardeiul  taiat felii mici. Cand sau prajit adaugam carnea si potrivim de sare. Carnea se lasa la prajit pana ce isi schimba culoarea.
Se adauga ardeiul iute taiat marunt, rosiile taiate cubulete si restul de condimente. Se adauga cana de apa si se lasa la fiert la foc mic acoperite cu capac.
Adaugam fasolea fiarta potrivim de sare  si apa daca mai este nevoie si lasam la fiert pana ce totul devine mai dens.

Chili cu carne pot sa fie serviti cu orez fiert sau cu tortillas.

Pofta buna va doresc !!!!!!

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...