Ingrediente pentru 4 pers:
500 g de carne de vită tocată
500 g de fasole rosie fiarta
1 ceapa, tăiată cubulete
2 catei de usturoi tocat
3 rosii taiate cubulete
un ardeu rosu mare
2 ardei iuti curatati si spalati ( chili)
2 linguri de boia
2 frunze de dafin
sare, piper, oregano, chimen dupa gust
o cana de apa
ulei
boabe fierte de porumb (optional)
Preparare:
Intr-o tigaie mare punem la prajit in ulei ceapa si usturoiul , dupa 2 minute adaugam ardeiul taiat felii mici. Cand sau prajit adaugam carnea si potrivim de sare. Carnea se lasa la prajit pana ce isi schimba culoarea.
Se adauga ardeiul iute taiat marunt, rosiile taiate cubulete si restul de condimente. Se adauga cana de apa si se lasa la fiert la foc mic acoperite cu capac.
Adaugam fasolea fiarta potrivim de sare si apa daca mai este nevoie si lasam la fiert pana ce totul devine mai dens.
Chili cu carne pot sa fie serviti cu orez fiert sau cu tortillas.
Pofta buna va doresc !!!!!!