Gnocchi di patate

Ingredienti:

300 gr faina
1 kg de cartofi
sare
1 ou

Preparare:
Cartofi se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sau fiert se curata si se trec prin “zdrobitoarea de cartofi”. Se lasa sa se raceasca.
Pe masa de lucru punem faina, cartofi, oul si sarea dupa gust. Amestecam totul foarte bine.
Daca aluatul format e mai lipicios mai adaugati putina faina.
Luam mici cantitati din aluat si formam suluri lungi de grosimea unui cabanos, apoi le taiam la distanta de 2 cm .

In italia fiind experti in prepararea acestei retete ,ei dau forma gnocchilor cu ajutorul unei furculitei sau ..etc. Se pot lasa si simpli.
Dupa ce i-am taiat ii asezam pe tava si presaram faina peste pentru a nu se lipi intre ei.

Putem sa ii folosim proaspeti  sau putem sa ii congelam.

Pentru ai congela: e nevoie ca dupa ce i-am taiat in bucati mici ,tava pe care i-am asezat trebuie sa o introducem in congelator timp de 20 min. Apoi cu grija se fac saculeti de 500gr fiecare si se introduc in congelator pentru a putea fi folositi la nevoie.

!!!!!!!!!  Atentie : cand folositi gnocchi congelati va rog sa ii scoateti din congelator doar cand apa pentru prepararea lor fierbe , pentru a evita sa se transforme din nou in aluat🙂

Sper sa va placa reteta mea🙂

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...