Gnocchi di patate cu suc de rosii – specialitate italiana

Ingred.pentru 2 pers:

500 gr de gnocchi ( pasta de cartofi ) – reteta lor o sa o gasiti pe blogul meu

1 conserva de suc de rosii

1 ceapa

1 morcov

ulei

sare , piper,oregano

200 ml de apa calduta

busuioc 5 frunzulite (optional)

parmezan 4 linguri

Preparare:

Intr-o oala se pune apa la fiert cand apa clocoteste se pun gnocchi si se potrivesc de sare .

Intr-o tigaie se pune uleiul se adauga ceapa si morcovul taiati felii subtiri .Se prajesc 5 minute impreuna apoi se adauga sucul de rosii, 100 ml de apa, sare piper si oregano . Se lasa totul la fiert pana ce apa sa evaporat . La final se adauga frunzele de busuioc taiate marunt .
Cum vom sti ca gnocchi sunt fierti? : au o culoare mai deschisa si o sa ii vedeti ca plutesc in oala voastra ,se vor taia usor .

Cand gnocchi sunt fierti se strecura cu grija apoi se pun in sucul de rosii si se amesteca impreuna .

Se servesc cu parmezan sau fara, depinde de gustul fiecaruia.

Pofta buna !

Va rog nu depasiti cantitatea scrisa..am exagerato suficient “eu ” pentru imi plac foarte mult  :))

Gnocchi pot fi pregatiti acasa sau cumparati.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...