Tortilla de patatas ( omleta spaniola cu cartofi )

Tortilla de patatas

Ingred pentru 4 pers:
1 kg de cartofi
1 ceapa
4 oua
ulei
sare, piper

Preparare:
Cartofi se curata de coaja se spala se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie prajim ceapa taiate in rondele.
Cand cartofi sau fiert se strecoara si se pun int-un vas incapator se adauga ceapa prajita, ouale batute ,sare si piper.Se amesteca toate impreuna .
Incingem uleiul din tigaia in care am prajit ceapa si punem la prajit amestecul de mai sus circa 10 minute la foc mic cu capac.
Ca sa nu se prinda de fund tigaia trebuie miscata din cand in cand.
Cu ajutorul unei farfuri plate sau a unui capac se intoarce tortilla.
Se mai lasa 10 min si pe cealalta parte ,dupa care se scoate si se taie bucati.
Se serveste calda sau rece impreuna cu salata verde.

In retata orignala cartofi se prajesc in ulei nu se fierb. Dar cum ne place sa avem grija de sanatatea noatra am folosit cartofi fierti,va asigur ca e la fel de gustoasa.
Pofta buna !

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...