midii – Impepata di cozze -specialitate italiana

Midi – Impepata di cozze

Ingred pentru 4 pers:

2 kg de midii

3 catei mari de usturoi

3 linguri de patrunjel proaspat ( optional cel uscat)

50 ml ulei

1 lingura mare de piper macinat

300 ml de vin alb

1 lamaie

Preparare:

Midiile se curata si se spala( trebuie sa ramana perfect curate- folositi o perie,cutit ). Se pun intr-un lighean mare si se limpezesc din 3-4 ape.

!!!! Midiile care le gasiti deja deschise in timp ce le curatati va rog aruncatile sunt midii moarte si pot provoca intoxicatii alimentare foarte grave.

!!!!!! Se vor consuma doar midiile care vor fi gasite inchise

Se ia o oala mare,incapatoare se pune uleiul si usturoiul si se pune pe  foc. Dupa ce sa prajit usturoiul, adaugam midiile si acoperim oala cu un capac( capacul trebuie sa fie acelasi diametru cu oala) lasam la foc mare 3-4 min.In acest timp midiile in oala la caldura se deschid . Apoi  luam capacul si adaugam vinul alb,piperul,si patrunjelul. Micsoram focul si lasam inca 5 minute .

Se servesc cu paine prajita pt cine doreste si sosul  sau doar cu  lamaie.

Pofta buna!!!!

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...