Pavlova cu ciocolata alba

Pavlova cu ciocolata alba ( 6 buc)

Ingred merengue:

3 albusuri
150g zahar
sucul de la 1/2 lamaie

Ingred crema oua:
3 galbenusuri
150g zahar
30g faina
350 ml lapte
60 g de ciocolata alba

Pentru decorat:
frisca batuta
fructe de padure

Preparare merengue:
Se bat albusurile spuma se adauga zaharul si sucul de lamaie. Rezultatul trebuie sa fie foarte dens ( sa nu cada de pe lingura). Folositi un mixer pentru rezultate perfecte🙂
Pregatim tava pentru cuptor si o acoperim cu hartie.
Cu ajutorul unu saculet pentru ornat formam cerculete in tava ( formati 2 cerculete unul peste altul).
Apoi se introduc la cuptor la 110°C/ 1 ora si 15 min.

Prepararea cremei:
Punem laptele intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu faina avand grija ca totul sa devina o crema, apoi le adaugam in laptele cald si fierbem totul impreuna avand grija sa amestecam in continuu. Cand crema a devenit mai densa, oprim focul si adaugam ciocolata facuta cubulete. O lasam la topit in crema calda. Lasam sa se raceasca.

Scoatem merengue din cuptor le punem cu grija pe farfurie, umplem centrul lor cu crema de oua si decoram cu frisca si fructe de padure.

Ingredientele sunt pentru 6 pavlove🙂

Pofta buna !🙂

2 thoughts on “Pavlova cu ciocolata alba

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...