Orez cu praz – specialitate italiana

Orez cu praz

Ingred pentru 4 pers:

280 g de orez
2 prazi
50 g parmezan
ulei, sare, piper
1 lingura de vegeta ( supa de carne optional)

Preparare:

Spalam bine prazul si-l taiem felii, apoi il punem la prajit in putin ulei. Adaugam orezul , vegeta si piperul si acoperim totul cu apa. Lasam la fiert 15-20 min.Nu uitati sa mai amestecati si daca este necesar sa mai adaugati apa.
Dupa ce orezul sa fiert adaugam parmezanul si amestecam totul foarte bine.Se serveste cald.

Va doresc pofta buna !

Stiati ca :
PRAZUL  contine 90% apa , este foart sarac in calorii si  este indicat în dietele de slabire.
Bogat in vit A, vit C are  si cantităţi moderate de vit B, conţine minerale precum fier, magneziu (bun pentru inima), dioxid de siliciu (elasticitatea  oaselor si a pielii), potasiu, calciu (pentru oase puternice) şi acid fosforic ( pentru sistemul nervos).
Prazul este un  tonic, diuretic, laxativ, antiseptic si este folosit pentru tratarea dispepsie, anemiei, artrita, guta, infectii urinare, hemoroizi, plăgi, , recomandat pentru constipaţie.
Scade colesterolul si  intareste sistemul imunitar pentru a ajuta la prevenirea cancerului.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...