Orez cu ciuperci – specialitate italiana

Orez cu ciuperci

Ingred pentr 4 pers:

280 g de orez

300-400 g ciuperci proaspete

1 catel de usturoi

1 ceapa

1 pahar de vin alb

ulei

50 g parmezan

patrunjel

1 lingura de vegeta

sare , piper

Preparare:

Intr-o cratita prajim in ulei ceapa si usturoiul taiati marunt, cand sunt prajite adaugam ciupercile curatate.spalate si taiate felii. Le prajim 5-6 min impreuna apoi adaugam orezul si il prajim putin.Il stingem cu vinul alb si lasam sa se evapore alcoolul. Adaugam apa si vegeta si continuam sa fierbem orezul timp de aproximativ 15 min.Nu uitati sa mai amestecati in orez.

Cand orezul este “al dente ” adaugam parmezanul ,piperul si potrivim de sare .

Decorati cu patrunjel proaspat taiat marunt .

Pofta buna !

Reteta originala contine si o lingurita de unt…eu am cautat sa o prepar mai dietetica🙂

Sper sa va placa🙂

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...