Taietei de casa cu legume crude – specialitate italiana

Taietei de casa cu legume crude

Ingred pentru 4 pers:

320 gr de taietei de casa  ( se pot folosi si paste scurte)

1 morcov

2 cepe

4 ardei grasi aromati in ulei sau ardei copti in cuptor si curatiti

6 tulpini de telina

2-3 dovlecei

7 linguri de ulei(de masline sau floarea soarelui)

sucul de la o lamaie

2 picaturi sos tabasco ( ardei iuti) optional

1 catel de usturoi

2 rosi mari

2 linguri de ierburi: menta, busuioc, maghiran

sare ,piper

Preparare:

Legumele se curata si se spala.

Morcovul si dovlecei se razalesc. Ceapa ,rosiile ,telina si usturoiul se taie marunt. Ardeii se taie felii subtiri.

Toate se pun intr-un vas si se amesteca cu condimentele de mai sus. Se lasa 30 min acoperite cu un prosop curat.

Intre timp se pun taieteii la fiert. Dupa fierbere se strecoara si se adauga peste legumele crude. Se amesteca toate impreuna si se potrivesc de sare.

Pofta buna !

Sper sa va placa reteta mea de primavara.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...