Orez cantonez ( specialitate din bucataria Chineza)

Orez cantonez ( specialitate din bucataria chineza)

Ingred pentru 4 pers:

280 g orez cu bob lung
3 oua
200 g mazare boabe
1 ceapa
6 felii sunca
ulei,sare, piper
4 linguri sos soya

Preparare:
Puneti mazarea la fiert.( in apa sau pe vapori)
Bateti bine cele 3 oua si faceti o omleta.
Fierbeti orezul in apa clocotita timp de 15 minute (sau conform indicatiilor de pe pachet).
Tocati marunt ceapa.
Taiati omleta si sunca cubulete.
Dupa ce mazarea si orezul au fiert, puneti intr-o tigaie 3 linguri ulei si caliti ceapa timp de 2-3 minute.
Adaugati apoi mazarea, omleta si sunca si lasati la foc mic 5-6 minute.
Puneti in tigaie orezul si sosul de soya.Potriviti de sare si piper si mai lasati 2-3 minute la foc iute.

Util: aveti grija cand adaugati sarea, deoarece sosul de soya este destul de sarat.

Atentie ! nu folositi untul pentru aceasta reteta.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...