Orez cu dovleac – Risotto alla zucca

Orez cu dovleac – Risotto alla zucca (reteta italiana )

Ingrediente pentru 4 pers:

400 g de orez

600 g de dovleac

1 lingurita  de unt

50 g parmezan

1 ceapa mica

1/2 pahar de vin alb

ulei, sare ,piper, patrunjel

Preparare:

Se curata dovleacul, se taie cubulete si se pune in tigaia cu ulei impreuna cu ceapa taiata marun.Se prajesc impreuna cateva minute. Se adauga sarea, piperul apoi orezul si il lasam pe foc pana incepe sa se sticleasca. Se adauga vinul si apa ( optional se poate adauga un cub de vegeta )

Lasam sa fiarba totul la foc mic.

La sfarsit se adauga untul si parmezanul

Se decoreaza cu patrunjel

Pofta buna !

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...